Hvad er flexleasing?

Hos H.C Andersens Billeasing ApS finder du en seriøs udbyder af løsninger inden for leasing.

Når man taler om leasingaftaler, er den typiske form en aftale, der laves efter principperne om flexleasing. På den måde betaler du registreringsafgiften for en aftalt periode – du betaler ikke det hele på én gang, som du normalt gør ved køb af en ny bil i Danmark.

I lovgivningen på området er der ikke nogen forskel på almindelig leasing og flexleasing, og fleksibiliteten kommer også til udtryk ved sæsonleasing og de korte leasingforløb. Hvis du ønsker at sælge din afgiftsfrie bil til H.C Andersens Billeasing ApS, kan vi efterfølgende lease den til dig. Det giver dig en stor fleksibilitet. Vi har derudover en storkundeaftale med Skat, og det betyder, at både du og vi får en hurtig sagsbehandling.

Når du vælger at flexlease en bil, skal du binde langt mindre kapital i bilen, end hvis du valgte at købe en helt tilsvarende bil. Samtidig giver det dig langt flere valgmuligheder, at bilen kan købes afgiftsfrit i udlandet. Det tyske marked er eksempelvis mange gange større end det danske, og det giver dig en rig palet at vælge på – og sælge på. Når bilen en dag skal afhentes, er den afgiftsfri og kan derfor handles på lige fod med tyske og andre EU-biler.

Et godt tilbud på flexleasinger ikke altid et godt tilbud

På det danske marked er flexleasing blevet meget populært. Som bier om en honningkrukke møder du derfor mange flere udbydere og med dem en lang række forskellige tilbudstyper og prisopsætninger. Du vil sikkert opleve, at ikke to leasingtilbud er sat ens op. Derfor skal du vide, præcis hvad du bør fokusere på, når du sammenligner tilbud, inden du træffer dit valg.

Er du det mindste i tvivl herom, er du meget velkommen til at kontakte H.C Andersens Billeasing ApS. Vi tilbyder gratis og uforpligtende rådgivning, således at du, som leasingtager, sikrer dig en sund aftale.

Fire vigtige punkter i et tilbud

Når du læser tilbud på flexleasing, skal du især fokusere på:

(1) førstegangsydelsen
(2) den månedlige ydelse
(3) restværdien og
(4) bilens pris

De fire beløb er alle lige vigtige.


En førstegangsydelse
består af en procentdel af bilens pris og indeholder normalt nedskrivning på bilens restværdi. Hvis du lægger en højere førstegangsydelse, dog maks. 30%, får du en lavere restværdi. Du skal være opmærksom på, at langt de fleste biler i løbet af leasingperioden taber en vis værdi. Derfor er det vigtigt, at bilen hvert år nedskrives til et realistisk niveau. Får du et tilbud, så husk at spørge om, hvor meget af førstegangsydelsen, der går til nedskrivning på bilens restværdi.

Den månedlige ydelse består primært af afgifter til staten, som jf princippet om flexleasing betales i procent pr. måned af det fulde afgiftsbeløb. Denne procentsats fastlægges ud fra bilens alder, og er pt:

  • 2% pr. måned de første tre måneder af bilens levetid
  • 1% fra 3 til 36 måneder
  • 0,5% efter 36 måneder

Dette betyder, at det altid er mest fordelagtigt at flexlease biler, som er ældre end tre år.

Derudover består den månedlige ydelse af administration af leasingaftalen, finansieringen af bilen samt evt. nedskrivning.

Restværdien er det beløb, bilen skal videresælges til efter endt leasing. Hos H.C Andersens Billeasing ApS rådgiver vi altid, så restværdibeløbet reelt afspejler en realistisk markedspris.

Du skal have for øje, at hvis restværdien i ét leasingtilbud er sat til at være 50.000 kr. højere end i et andet i øvrigt tilsvarende tilbud, så er aftalen altså reelt 50.000 kr. dyrere for dig. Det er svært at spå, især om fremtiden, og derfor også vanskeligt at fastlægge, hvor meget bilen er værd om 12 eller 24 måneder.

Du kan finde bilens pris i dag ved at lægge førstegangsydelsen ekskl. moms sammen med restværdien ekskl. moms. Det giver dig den nuværende pris på bilen, hvis førstegangsydelsen vel at mærke er 100% nedskrivning. Prøv så derefter at sammenligne bilens nuværende pris ekskl. moms med markedspriserne ekskl. moms på f.eks. www.mobile.de.